Grupa Pivac sudjelovala na 3. Danima poljoprivrede održanima u Puli

 31.10.2022
Grupa Pivac sudjelovala na 3. Danima poljoprivrede održanima u Puli

Pivac Dalmatinski pršut i naš kolega Petar Vrbanić bili su zvijezde ovogodišnjeg izdanja konferencije Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, čiji je domaćin bila Pula. Naše delikatese zaštićene oznakom zemljopisnog podrijetla rado je degustirao i premijer Andrej Plenković sa suradnicima. 

 

Image removed.

 

Tijekom konferencije, proizvođači iz raznih dijelova Hrvatske imali su priliku izložiti svoje domaće poljoprivredno-prehrambene proizvode, od kojih mnogi nose oznake zaštićene izvornosti i zemljopisnog podrijetla na razini EU. 

 

Image removed.

 

Predsjednik Vlade ovom je prilikom poslao poruku da su poljoprivreda, ribarstvo i šumarstvo strateški prioritet ove Vlade, da je prehrambena sigurnost važnija nego ikad te da će Vlada nastaviti snažno podržavati domaće proizvođače hrane.

 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je tijekom predstavljanja Strateškog plana ZPP-a 2023.-2027. objavila da je Europska komisija upravo odobrila hrvatski Strateški plan, ključan za raspolaganje sredstvima iz europskih poljoprivrednih fondova. Na skupu je istaknuto da su novih 3,8 milijardi eura u okviru Strateškog plana poluga razvoju produktivnije, konkurentnije i otpornije poljoprivredne proizvodnje, ali i unaprjeđenju kvalitete života na ruralnim područjima, razlozi zbog kojih je Vlada podignula stopu nacionalnog doprinosa s 15 % na 20 % te na taj način povećala ukupnu omotnicu za hrvatsku poljoprivredu za 103,5 milijuna eura.