Još jedna medalja za Pivac Dalmatinski pršut!

 24.04.2023
Još jedna medalja za Pivac Dalmatinski pršut!

Pivac Dalmatinski pršut osvojio je još jedno vrijedno priznanje kvalitete - srebrnu medalju na Danima hrvatskog pršuta u Rijeci! Manifestaciju organizira Klaster hrvatskog pršuta u cilju okupljanja najboljih proizvođača te jačanja brenda hrvatskog pršuta i njegove valorizacije u prehrambenoj i turističkoj industriji.

 

Titulu šampiona ovogodišnjih Dana hrvatskog pršuta odnio je Dalmatinski pršut Smjeli proizvođača Vlade Prančića, u snažnoj konkurenciji 14 iznimnih pršuta među kojima su bila zastupljena sva četiri zaštićena hrvatska pršuta: krčki, istarski, drniški i dalmatinski.

 

 

Image removed.

 

Na manifestaciji je istaknuto kako je razdoblje pandemije pokazalo krhkost ovisnosti o turizmu te da se proizvođači pršuta trebaju osigurati plasmanom na druga tržišta.

 

„Zbog neizvjesnih vremena kroz koje prolazimo, mi pršutari nastojimo proširiti svoje tržište prije svega na Europsku uniju. Taj korak nije ni jednostavan ni lagan jer dolazimo na razvijena tržišta gdje su prisutni veliki proizvođači i veliki razvijeni brendovi. Za kvalitetan iskorak na tržište Europe potrebne su daljnje investicije kroz proizvodnju, pakiranje, marketing. Tako da su veliki izazovi pred nama“, istaknuo je Darko Markotić, predsjednik Klastera hrvatskog pršuta.

 

Dodao je kako je potražnja za pršutom u Hrvatskoj još uvijek dvostruko veća od proizvodnje, što znači da domaći proizvođači imaju prostor za rast.