Najnovijim ulaganjem u vlastitu transportnu mrežu Grupa Pivac potvrdila visoke standarde u distributivnom lancu

 24.10.2022
Najnovijim ulaganjem u vlastitu transportnu mrežu Grupa Pivac potvrdila visoke standarde u cijelom distributivnom lancu

Vrgorac, 24. listopada 2022. – Grupa Pivac proširila je vlastitu transportnu mrežu. Novom investicijom postojeći smo vozni park povećali za 42 kamiona i 21 poluprikolicu, čime je ukupan kapacitet prijevoza robe povećan za više od 400 tona. Sva novonabavljena vozila marke Mercedes-Benz opremljena su najsuvremenijom opremom te se odlikuju povećanom učinkovitošću, komforom i pouzdanošću. Nakon primopredaje novih vozila, vozni park premašuje 250 različitih vozila opremljenih i prilagođenih za sve namjene i potrebe Grupe.

 

Mesoprerađivački sektor jedan je od najnormiranijih u području prehrambene industrije. Da bi se osigurala zdravstvena ispravnost, ali i jamčila kvaliteta proizvoda potrebno je proći brojne kontrole i zadovoljiti razne procedure. Grupa Pivac, jedna od najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, u središte poslovanja stavlja visoku kakvoću proizvoda koja počinje u primarnoj proizvodnji, a nastavlja se pohranom i transportom hrane koju proizvode. U tako uspostavljenom sustavu, kupci mogu biti sigurni da će do njihovih stolova doći namirnice o kojima se u svakoj karici distributivnog lanca pomno vodila briga.

 

„Vlastiti transportni sustav važan je dio tzv. hladnog lanca. Da bi ono što smo proizveli u svakoj od sastavnica Grupe Pivac bilo sigurno dopremljeno do naših maloprodaja, partnerskih trgovačkih lanaca ili do zemalja u koje izvozimo, specijalizirana vozila visoke klase nužna su kako bi očuvali kakvoću proizvoda i zadržali kontrolirane uvjete u svakom segmentu distribucije. Jamčenje visoke kvalitete proizvoda nešto je na čemu inzistiramo i u što stalno ulažemo, a kupci prepoznaju da proizvodi Grupe Pivac zadovoljavaju najviše standarde. Također je važno istaknuti da će nova vozila zahvaljujući svojim naprednim tehničkim karakteristikama uvelike doprinijeti lakšim i još sigurnijim uvjetima rada naših vozača.“, rekao je Drago Čotić, voditelj transporta Mesne industrije Braća Pivac.

 

Kamioni Grupe Pivac nerijedak su i već prepoznatljiv prizor na Autocesti A1 kolokvijalno zvanoj Dalmatini. Iz distributivnih centara u Vrgorcu, Karlovcu i Čakovcu transport proizvoda odvija se diljem cijele Hrvatske, ali je organiziran i izvoz u Njemačku, Austriju, Nizozemsku, Poljsku, Italiju, Dansku, Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku. Godišnje dostavna vozila i kamioni ukupno prijeđu dojmljivih preko 13 milijuna kilometara, a u Grupi Pivac zaposleno je 160 vozača u sustavu transporta. Imamo i vlastiti servis za vozni park, uz koji kamione redovno šaljemo i u ovlaštene servise. Sva vozila su u vlasništvu Grupe i nakon 10 godina uporabe se zamjenjuju novima.

 

Strateški prioritet poslovanja Grupe Pivac jest zaokruženi poslovni i proizvodni proces koji počinje uzgojem domaće sirovine na vlastitim farmama i razvijenim modelom kooperacije s uzgajivačima svinja i junadi diljem Hrvatske, a nastavlja se proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda i poznatih brendova poput Dalmatinskog pršuta, pečenice i pancete. Skladištenje, vlastiti transport te mreža od 250 maloprodajnih poslovnica u Hrvatskoj pokazuju kako sistematičan pristup poslovanju i briga vođena pristupom „od farmi do stola“ osiguravaju dostupnost proizvoda tradicijske recepture napravljenih najmodernijim tehnikama.

 

Image removed.