Nakon 25 godina Vajda i dalje uz Filipa Udea

 13.04.2022
 Nakon 25 godina Vajda i dalje uz Filipa Udea

Čakovec, 13. travnja 2022. – Mesna industrija Vajda nastavlja podržavati Filipa Udea, člana Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ i jednog od naših najtrofejnijih gimnastičara, kao što je to činila i posljednjih 25 godina. Vajda je tako bila uz Filipa tijekom svih njegovih iznimnih sportskih uspjeha, među kojima su i osvajanje prvih medalja u gimnastici za samostalnu Hrvatsku, srebrna odličja iz 2008. godine s Olimpijskih igara i Svjetskog kupa te Europskog prvenstva 2007. godine. Osim što je medalje osvajao na konju s hvataljkama, Filip je vlasnik i srebrnog odličja na parteru s Mediteranskih igara 2009. godine.

 

U povodu obilježavanja 110 godina poslovanja Vajde i 25 godina njihove zajedničke suradnje Filip je predsjedniku Uprave Vajde Alenu Kajmoviću i članu Uprave Vajde Vilimu Simonu u znak zahvale na kontinuiranoj podršci uručio replike svojih medalja. Njihova je izrada povjerena Metalskoj jezgri iz Čakovca s ciljem poticanja lokalne proizvodnje, a riječ je o odličjima koja je Filip osvojio na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., europskom prvenstvu u Lausanneu 2008., svjetskom prvenstvu u Nanningu 2014. te europskom prvenstvu u Mersinu 2020. godine.

 

„Čestitamo Filipu na najnovijem uspjehu na najvišoj razini, izborenom plasmanu na Svjetsko prvenstvo, kao i svim dosadašnjim uspjesima kojima ispisuje povijest hrvatske gimnastike, sporta općenito, ali i naše kompanije. Teško je riječima opisati koliko smo ponosni na sva njegova ostvarenja, ponajprije zato što ga smatramo zaista svojim, djetetom Vajde čija je mama vrijedno kod nas odradila svoj radni vijek brinući se za obitelj i, poput svih naših umirovljenika, ostavila velik trag u 110-godišnjoj povijesti kompanije. Nikad nismo odustali od Filipa jer smo vjerovali u njegovu snagu, njegov tim i njegov prkos te smo uvijek imali međusobno povjerenje i znali da se granice mogu pomaknuti ako vjeruješ i ulažeš u sebe. Replike medalja koje nam je poklonio čuvat ćemo kao trajnu uspomenu i podsjetnik na divnu suradnju koja ide dalje i koja je odavno nadišla okvire klasičnog odnosa sponzor – sportaš i prerasla u partnersku, gotovo obiteljsku povezanost“, izjavio je Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda.

 

Pogled na ove medalje podsjeća me na sva odricanja koja sam morao proći da bih danas bio ovdje gdje jesam. Iznimno sam zahvalan svojem timu, treneru Igoru Kriajimskom te vodstvu kluba Željku Jakopcu i Mariju Vukoji, kao i svim svojim sponzorima bez čije podrške sigurno ne bih mogao ostvariti sve ovo što je iza mene, ali i ono što tek dolazi. Osobito sam sretan što svoje uspjehe mogu na poseban način, kroz ove replike, podijeliti s Vajdom koja me jedina prati od mojih prvih sportskih trenutaka sve do danas, a i ubuduće. Preda mnom su važna prvenstva, najprije europsko, a potom i svjetsko, i dat ću ponovno sve od sebe da budem što bolji, na ponos svojoj obitelji i prijateljima, svojem klubu i Međimurju te čitavoj Hrvatskoj“, izjavio je Filip Ude.

 

Obilježavanje 25 godina Vajdine podrške Filipu Udeu i njegovom klubu „Marijan Zadravec Macan“ bilo je i prilika za radni sastanak koji su inicirali Međimurska županija i Grad Čakovec s ciljem da se takva kvalitetna suradnja oplemeni dodatnim ulaganjima u sport od strane lokalne zajednice. Na sastanku su sudjelovali Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ljerka Cividini, gradonačelnica Grada Čakovca, Mario Vukoja, član Nacionalnog vijeća za sport i sportski direktor Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“, Željko Jakopec, predsjednik Izvršnog odbora Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ te Alen Kajmović, predsjednik Uprave Mesne industrije Vajda i Vilim Simon, član Uprave Mesne industrije Vajda.

 

Gradonačelnica Cividini pohvalila je sve uspjehe gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ i čakovečkog sporta koji predstavlja gradsku „žilu kucavicu“ te izrazila želju da svi sportaši Čakovca ubuduće svoje treninge odrađuju u novom, modernijem objektu. Župan Posavec podsjetio je na to da Međimurska županija prva u Hrvatskoj nosi titulu Europske regije sporta te istaknuo važnost kontinuiranih ulaganja i poticanja sporta i zdravog načina života, u čemu Vajda kao najznačajnija kompanija u Međimurju igra veliku ulogu.

 

Image removed.

 

 

Image removed.