Pivac Dalmatinski pršut hit Zelenog tjedna u Berlinu

 27.01.2020
Pivac Dalmatinski pršut hit Zelenog tjedna u Berlinu

Završio je Zeleni tjedan u Berlinu, najveći međunarodni sajam poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije, kojemu je zemlja partner ove godine bila Hrvatska. Jubilarni 85. Zeleni tjedan predstavio je više od 1.800 izlagača iz 72 zemlje svijeta na čak 129.000 m2 izložbenog prostora.

 

Pedeset hrvatskih izlagača, među kojima i Grupa Pivac, predstavilo je svoje proizvode pred više od 400.000 posjetitelja. Na našem je štandu najviše interesa izazvao Dalmatinski pršut, proizvod zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla, koja kupcima jamči kupnju autentičnog i kontroliranog proizvoda, priznate kvalitete i lokalnog podrijetla. U kvalitetu Pivac Dalmatinskog pršuta uvjerila se i hrvatska delegacija na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji ga je rado degustirao prilikom obilaska sajma.

 

Berlinski sajam ujedno je i mjesto s političkim značenjem te su na sajmu ove godine ukupno sudjelovala 72 ministra iz brojnih svjetskih zemalja. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i hrvatska delegacija održali su brojne bilateralne sastanke s ministrima poljoprivrede europskih zemalja s ciljem povećanja trgovinske razmjene, jačanje gospodarske suradnje te prepoznatljivosti Hrvatske i naših poljoprivredno – prehrambenih proizvoda, kao i predstavljanja prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem.