Prilika za studente: Grad Vrgorac i Mesna industrija Braća Pivac dodjeljuju dvije Top stipendije!

 03.03.2023
Prilika za studente: Grad Vrgorac i Mesna industrija Braća Pivac dodjeljuju dvije Top stipendije!

U suradnji s Gradom Vrgorcem, Mesna industrija Braća Pivac u ovoj će akademskoj godini dodijeliti dvije Top stipendije studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja srodna djelatnosti naše tvrtke.

 

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti Kemijsko-tehnološkog fakulteta Split – smjer Prehrambena tehnologija, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – diplomski studij Proizvodnja i prerada mesa, Hranidba životinja i hrana, Biljne znanosti i sl., Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Zagreb – smjer Prehrambenog inženjerstva i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek – smjer Prehrambenog inženjerstva.

 

Top stipendija se odobrava za akademsku godinu 2022./2023., i to za 10 mjeseci u godini. Iznos Top stipendije je 270 EUR mjesečno, a Grad Vrgorac i Mesna industrija Braća Pivac sufinancirat će stipendije u podjednakom iznosu. Po završetku studija, Mesna industrija Braća Pivac obvezuje se zaposliti stipendiste, a stipendisti će imati obvezu prihvaćanja zaposlenja u minimalnom periodu jednakom periodu ostvarenja prava na Top stipendiju.

 

Pravo na Top stipendiju mogu ostvariti studenti koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • državljanstvo Republike Hrvatske i prebivalište na području grada Vrgorca
  • status redovnog studenta
  • upisan VII. ili viši semestar studija
  • do 30 godina starosti
  • da nisu korisnici neke druge stipendije

 

Zahtjev za dodjelu Top stipendije podnosi se Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Vrgorca, u roku od 20 dana od dana objave Javnog poziva.

 

Sve informacije o popisu dokumentacije potrebne za prijavu na Javni poziv, kao i obrazac zahtjeva za Top stipendiju, dostupni su na web stranici Grada Vrgorca.