ZIMNICU spremi, u prvi PIVAC kreni!
Jeste li znali da najstariji zapisani i objavljeni spomen kulena kao prehrambenog proizvoda datira iz davne 1699. godine? Da je Slavonska kobasica, danas zemljopisno zaštićen tradicionalni specijalitet, nekada bila pokazatelj bogatstva pojedinih seoskih domaćinstava, koji se darivao i konzumirao samo u posebno važnim prigodama? Ili da su čvraci nekada bili tek nusproizvod kolinja, dobiven od masnog tkiva preostalog nakon izrade kobasica, dok su danas prerasli u izuzetno cijenjenu delikatesu koja popularnošću i potražnjom konkurira najboljim mesnim prerađevinama?
Ovo su samo neke od zanimljivih činjenica povezanih s kolinjem i običajima hrvatskog sela, a osim gastronomskih čuvara slavonske tradicije, tijekom studenog i prosinca upoznat ćemo vas s mesnim delicijama specifičnima za ostale regije, od Dalmacije i Istre do Zagorja i Međimurja.
Kako biste i sami uspješno pripremili najfinije domaće mesne specijalitete u kućnoj radinosti, u Pivac market-mesnicama u narednim vas tjednima očekuje posebna ponuda svježeg mesa vrhunske kvalitete za sušenje i dimljenje, kao i cjelokupnog asortimana potrebnog za pripremu zimnice – velik izbor crijeva, ovitaka i začina.
Kao i uvijek, kupnju u našim poslovnicama možete obaviti po najpovoljnijim cijenama.
Pozivamo vas da u narednom periodu pratite naše maloprodajne kataloge i društvene mreže, jer osim bogate ponude asortimana za zimnicu pripremili smo mnoštvo ideja i savjeta o ovoj temi. Ako ste i sami znalac u izradi vrhunskih domaćih suhomesnatih proizvoda, bit će nam drago uključite li se u razmjenu iskustava na našim društvenim mrežama i podijelite svoje tips&tricks s ostalim ljubiteljima mesnih delicija.
Sačuvajmo zajedno tradiciju i običaje naših krajeva!
ZIMNICU spremi, u prvi PIVAC kreni!