Dalmatinska pečenica
ZAŠTIĆENA OZNAKA ZEMLJOPISNOG PODRIJEKLA

Dalmatinska pečenica

Dalmatinska pečenica je trajna suhomesnata delicija čiji je način proizvodnje specifičan za područje Dalmacije i stoga je zaštićena na razini EU.
Dalmatinska pečenica
Tradicija na tanjuru

Dobivena od kvalitetnog svinjskog karea, zbog svoje autentičnosti i kvalitete, intenzivne tamnocrvene boje i blago dimljenog, slankastog okusa, ali i prehrambenih specifičnosti, važan je dio gastronomske ponude.

Bogata je bjelančevinama i sadrži vrlo malen udio masti, što je čini idealnim izborom za sve koji pridaju pažnju nutrititivnoj vrijednosti hrane. 

Dalmatinska pečenica

Tradicionalni uvjeti proizvodnje

Za iznimnu punoću okusa, u proizvodnji maksimalno koristimo prirodne uvjete – buru za sušenje, dimljenje bijelim drvom te dugotrajno zrenje proizvoda u uvjetima inspiriranim starim konobama.

Tajna savršenog okusa

Vrgorac, gradić smješten u kršu Zabiokovlja, ima savršene mikroklimatske uvjete koji omogućavaju proizvodnju vrhunskog pršuta.

Standardizirana kvaliteta

Usavršeni uvjeti proizvodnog procesa omogućili su standardiziranje slanosti i kvalitete proizvoda.