Dalmatinska panceta
ZAŠTIĆENA OZNAKA ZEMLJOPISNOG PODRIJEKLA

Dalmatinska panceta

Dalmatinska panceta ponosni je nositelj oznake zaštite zemljopisnog podrijetla i dio ekskluzivne obitelji zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda.
Dalmatinska panceta
Tradicija na tanjuru

Satkana od dima, vjetra i dugogodišnjeg iskustva, stoljećima je nezaobilazan dio hrvatskih jelovnika i zaštitni znak tradicionalne dalmatinske kuhinje. 

Sušenje i dimljenje na biranom aromatičnom raslinju panceti daje jedinstvenu boju i aromu, pretvarajući je u vrhunsku dalmatinsku delikatesu. 

U odnosu na pršut, panceta nakon procesa soljenja i dimljenja zahtijeva kraće vrijeme sušenja do sazrijevanja.

Dalmatinska panceta

Tradicionalni uvjeti proizvodnje

Za iznimnu punoću okusa, u proizvodnji maksimalno koristimo prirodne uvjete – buru za sušenje, dimljenje bijelim drvom te dugotrajno zrenje proizvoda u uvjetima inspiriranim starim konobama.

Tajna savršenog okusa

Vrgorac, gradić smješten u kršu Zabiokovlja, ima savršene mikroklimatske uvjete koji omogućavaju proizvodnju vrhunskog pršuta.

Standardizirana kvaliteta

Usavršeni uvjeti proizvodnog procesa omogućili su standardiziranje slanosti i kvalitete proizvoda.