
Pivac

Sada već davne 1952. godine, u gradiću Vrgorcu u zaleđu Dalmaciji, obitelj Pivac pokrenula je mali obrt zasnovan na tradiciji obrade i sušenja mesa.
Danas je Pivac lider na domaćem tržištu s godišnjom proizvodnjom od gotovo 300.000 komada pršuta, od čega je više od 50.000 zemljopisno zaštićenih Dalmatinskih pršuta. Ujedno smo vodeći proizvođač Dalmatinske pancete i Dalmatinske pečenice. Pršutana Pivac najveća je i najmodernija ne samo u Hrvatskoj, već i cijeloj jugoistočnoj Europi.
U sklopu društva djeluje Poslovna jedinica Karlovac, u čijem su fokusu svježe meso u MAP pakiranju, trajne i polutrajne kobasice i salame te mesne prerađevine. Pogon za proizvodnju čvaraka najmoderniji je i među nekoliko najvećih takvih objekata u EU. Tradicija karlovačkog pogona seže u same početke razvoja mesarstva na ovom području krajem 19. stoljeća. Godine 1963. osnovana je PPK karlovačka mesna industrija, koja 2003. godine ulazi u sustav Grupe Pivac, a potom se 2025. pripaja matičnoj kompaniji u cilju dodatnog unaprjeđenja internih poslovnih procesa i procedura unutar grupacije.